Alpaca High Tea in Egmond

Afgelopen weekend ben ik met Charlot de Alpaca Eco Farm in Egmond geweest. Er worden op deze boerderij op dit moment 13 alpaca's verzorgd en ze bieden verschillende activiteiten met deze alpacas aan. Bijvoorbeeld een wandeling met de alpaca's, of een meet&greet, maar ook een high tea. Voor Charlotte haar verjaardag had ik de high tea cadeau gedaan en afgelopen weekend konden we eindelijk gaan. 
Bij aankomst mochten we een plaats nemen in de serre waar ook de andere gasten zaten en kregen we thee uit deze super leuke theepot! Er werd het één en ander verteld over de alpaca's, wat we wel en niet mochten doen en we kregen een korte achtergrond over de boerderij zelf te horen. De sfeer was direct al leuk omdat iedereen heel enthousiast was (en misschien ook een beetje nerveus) om de alpaca's te gaan ontmoeten. 
Daarna kwamen de alpaca's binnen en mochten we die voeren met stro en snoepjes. Het was een leuke, gezellige chaos. De alpaca's liepen rond en bleven bij ieder tafeltje wel even staan om wat te eten en te worden geaaid. Dit was de eerste keer dat ik alpaca's van dichtbij zag en ik was verbaasd over hoe zachtaardig ze zijn. Hun vacht is ook heel zacht en ze eten heel netjes van je hand. Het was zo leuk!
Look-a-like ;)
Deze alpaca heet Pablo en die vond ik het schattigste. Hij ging ook nadat hij genoeg gegeten had naast ons tafeltje liggen en steeds naar ons kijken. Echt zo lief!
Deze alpaca, genaamd Bob, vond het wel ergggg gezellig bij Charlot en wilde ook even aan haar haren ruiken hahaha!
Op een gegeven moment liggen alle alpaca's liggen. Dat is het teken dat ze voldoende hebben gegeten en willen uitbuiken. Er werd over elke alpaca los wat verteld en dat vond ik echt een leuke toevoeging. Ook een leuke verassing was dat de high tea werd geserveerd terwijl de alpaca's allemaal lekker lagen te chillen. Ik dacht dat ze eerst weer naar buiten zouden worden gebracht voordat ons eten op tafel kwam, maar dat was dus niet zo. Door al mijn enthousiasme over de alpaca's heb ik helemaal geen goede foto's van het eten gemaakt haha! Maar het gaat natuurlijk ook om vooral de alpacas, daarvoor boek je deze high tea. 
Iedereen mocht aan het einde nog een aanzichtkaart van zijn favoriete alpaca uitzoeken en we kregen allemaal een polaroid mee. Het was echt zo'n leuke ervaring!! We hebben zoveel gelachen en het was heel goed geregeld allemaal. Ik kan deze high tea aan iedereen die van dieren houdt aanraden. Misschien dat ik zelfs nog wel een keer terug ga haha!

Fijne zondag allemaal! Xx

Geen opmerkingen

Bedankt voor je reactie!
Thank you for your comment!