My 2020 Vision Board

*alle foto's komen van Pinterest
Gelukkig nieuwjaar iedereennnn!! Ik hoop dat jullie allemaal een mooie jaarwisseling hebben gehad en ondanks de dikke mist toch nog iets van vuurwerk hebben kunnen zien. Wij moesten een stuk met de auto door de mist om bij vrienden te komen en het was verschrikkelijk haha, ik was zo bang! Maar uiteindelijk is het allemaal goedgekomen en hebben we een gezellige avond gehad bij vrienden thuis.

Zijn jullie klaar voor 2020? Ik ben het jaar begonnen met een zware verkoudheid en lig sinds gisteren op de bank. Gelukkig gaat het sinds een uurtje of 2 weer wat beter en heb ik meteen de gelegenheid aangegrepen om deze blogpost te schrijven. Ik heb een goed gevoel over dit jaar! Dit wordt het jaar van verandering, nieuwe uitdagingen aangaan en heel veel genieten. Zoals ieder jaar heb ik weer goede voornemens, maar dit keer heb ik het iets anders aangepakt. Ik heb een kort lijstje gemaakt met de dingen die mij inspireren en waar ik van hou. Daarna ben ik op Pinterest daar plaatjes bij gaan zoeken dat is uitgelopen tot een vision board. Er is dus eigenlijk maar 1 groot doel voor 2020 en dat is om meer te doen wat mij gelukkig maakt en waar ik energie uit haal. Dit grote doel is wel weer onder te verdelen in categorieën en die zijn als volgt:


Meer ECHTE foto's 
Tegenwoordig moet elke foto perfect zijn, we maken met onze smartphones en digitale camera's 100 verschillende kiekjes en kiezen daar de beste uit. Leuk als je van perfectie houdt, maar het leven is nou eenmaal niet perfect, toch? Dus waarom zouden de reflectie van ons leven in foto's dat dan wel moeten zijn? Hierover begon ik eind november na te denken. Ik heb een hele middag oude foto's bekeken op zowel het internet als in eigen foto albums en juist de spontane en niet helemaal perfecte foto's vind ik het leukste. Daarin zie je een reflectie van het ECHTE leven. 
Begin december besloot ik daarom om een wegwerpcamera te kopen en daar de rest van de maand foto's mee te maken. Zeker wel even wennen, want je hebt één kans (tenzij je meteen je hele rolletje wilt verspillen) en je kunt daarna niet direct terugzien hoe de foto geworden is. Toch kan ik ervan genieten. Je bent niet steeds met je telefoon bezig om alles vast te leggen en ik vind het nu al leuk om straks de foto's op te halen en te zien hoe ze zijn geworden. Vanmiddag heb ik de eerste volle wegwerpcamera opgestuurd voor ontwikkeling en ook direct een nieuwe gekocht. Als de foto's ontwikkelt zijn zal ik er nog een aparte blogpost aan wijden anders wordt deze tekst te lang haha. In ieder geval wil ik het maken van echte foto's in 2020 voort zetten en de ontwikkelde foto's ook in albums plakken en de leukste gaan inlijsten :) 

20 boeken in 2020
Dit is niks nieuws als onderdeel van mijn goede voornemens haha. Ieder jaar zeg ik dat ik meer wil gaan lezen. In 2019 deed ik mee aan de lees-challenge van GoodReads en was mijn doel om 20 boeken te lezen. Dat is toen niet gelukt, ik heb er 17 gelezen maar dat was al zoveel meer dan alle jaren daarvoor. In 2020 wil ik lekker doorgaan met lezen en ik heb de lees-challenge voor dit jaar gewoon weer op 20 boeken gezet. Het gaat vooral om het lekker ontspannen en minder achter een scherm zitten. 

Insta-follow opruiming
Ik ben een beetje uitgekeken op de perfecte foto's van zogenaamde influencers van Instagram. Het moeten spontane kiekjes voorstellen, maar in werkelijk is het allemaal in scene gezet en wordt er ook nog veel gebruik gemaakt van photoshop en filters. Voorheen vond ik dit geen probleem, maar de laatste tijd merk ik dat veel thema's in foto's nu steeds terugkomen en door iedereen wordt nagemaakt: dat bekende kiekje op De Dam, de DW horloges, poserend met een zogenaamd spontaan gehaald boeket bloemen, s'ochtends in bed met de krant (die je niet leest) en een bak koffie, staand in de zee op zo'n onhandige manier dat je billen mooi uitkomen... het begint mij allemaal een beetje te vervelen. Ik heb zelf ook een tijd meer moeite in Instagram gestopt maar nooit echt geplande shoots gedaan zoals je tegenwoordig veel ziet. Ik heb er niks op tegen hoor, iedereen mag lekker doen waar hij/zij gelukkig van wordt en er zit hartstikke veel werk in zo'n shoot dus ik gun deze meiden de volgers en samenwerkingen met merken ook van harte. Ik hoef het alleen niet meer zo nodig op mijn tijdlijn te zien. Misschien dat ik daarom ook hunker naar meer echte foto's, omdat het meeste op Instagram zo perfect is en je je dan toch stiekem een beetje minder voelt omdat jou ochtend er niet zo geweldig uitziet als op de foto van die influencer. Anyway! Ik ga een Instagram-opruiming houden en alleen nog maar mensen volgen die mij echt inspireren (en natuurlijk familie en goede vrienden). Waarschijnlijk ga ik dan ook veel eigen volgers verliezen, maar dat is dan maar zo. Op dit moment volg ik nog 1124 mensen, ben benieuwd hoe dat over een jaar is ;)

Fit voor Curacao
Over ongeveer 10 weken vliegen we naar Curacao voor de bruiloft van Maikel's vader. Ik weet dat het super cliché is, maar ik wil graag weer fitter worden en aan mijn bikini body werken. Het is leuk om een doel te hebben en echt ergens naar toe te kunnen werken. De komende 10 weken ga ik dus mijn beste beetje voor zetten en weer proberen 3x per week naar de sportschool te gaan. 

Life is Good 
Lekker eten (met vrienden om gewoon lekker met zijn tweetjes), naar het strand, in de tuin lezen, tekenen, kletsen over van alles en nog wat, wandelen, ijsjes halen, winkelen, lang ontbijten, films kijken, knuffelen, luisteren naar het gefluit van de vogels, de zon op je gezicht voelen, schone lakens ect ect. Kortom: meer genieten van de kleine dingen en er ook bij stilstaan hoe mooi het leven wel niet is. 

Making home more home
In 2019 zijn we er bijna niet aan toegekomen maar in 2020 willen we meer aan het huis doen en er echt ons thuis van maken. Het is nu best gezellig in ons huis, maar op dit moment is er weinig persoonlijkheid aanwezig. De meeste meubels stonden er al en die doen het ook prima, maar nu is het de taak om er een persoonlijk draai aan te geven. Een aantal dingen die we in 2020 graag willen doen in ons huis: een bijzettafel en kleed kopen voor bij de bank, de tuin in orde maken met een gezellige zitplek waar we in de zomer kunnen avondeten, meer planten en bloemen op de grond en op plankjes aan de muren, onze slaapkamer schilderen en herinrichten en een fotomuur maken bij de trap. 

Ik heb zin om met al deze voornemens aan de slag te gaan! 
Hebben jullie nog voornemens voor 2020?

2 opmerkingen

  1. Mooie voornemens. Ik deel je mening over Instagram, zo heb ik al ook heel wat opgeruimd :) En wat geweldig dat je een bruiloft hebt op Curacao!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooie voornemens en nog een goed nieuw jaar gewenst!

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!
Thank you for your comment!