Mijn favorieten van nu

Boek
Het gaat best goed met het lezen tot nu toe in 2020. Ik probeer er echt meer tijd voor vrij te maken al is het soms wel lastig omdat het gewoon verleidelijk is om de tv aan te zetten. Als die eenmaal aanstaat dan zetten we hem ook niet meer uit totdat we naar bed gaan.

Mijn favoriete boek dat ik tot nu toe heb gelezen in 2020 is het Noord-Korea Dagboek van Michael Palin. Het is zo interessant om meer te weten te komen over het leven in Noord-Korea. Het dagboek is luchtig geschreven maar geeft wel een goed beeld van het land en hoe zo'n reis er dan aan toegaat. Daarnaast staan er ook begeleidende foto's in het boek wat ik echt tof vind! Aanrader om te lezen, ik had het dagboek zelf binnen 4 dagen uit.
Film/serie/docu
Film > Vorige week vrijdag hebben we met Charlotte en Koen de film Lion gezien. Het gaat over een jongetje dat in India in een arm gezin woont. Zijn broer neemt hem mee naar een treinstation om werk te zoeken en het jongetje raakt dan verdwaald en probeert wanhopig zijn familie terug te vinden. Het is een aangrijpende film omdat het nog iedere dag gebeurd met kinderen over heel India. Ook is het erg goed geacteerd en aan het einde waren we allemaal emotioneel. Ik ga verder niks verklappen, maar het is een aanrader om te kijken.
Serie > Sex Education seizoen 2 staat eindelijk op Netflix en het is weer zoooo leuk!


Documentaire > Cheer! is een documentaire over cheerleaders in Amerika en dan gefocust op de Navarro collage cheerleaders. Deze meiden en jongens zijn de beste van de beste op cheerleader gebied, maar ze zijn daar zeker niet zonder slag of stoot gekomen. De meeste hebben een moeilijke jeugd gehad. Je leert in deze documentaire de cheerleaders goed kennen, maar ook dat het een erg intensieve (en ook best gevaarlijke) sport is. Mooi gefilmd, interessant en bovendien motiverend om zelf ook naar de sportschool te gaan haha.

Geshopt
Ik ben op dit moment helemaal fan van jaren 70 mode in combinatie met bohemian en cowboy stijl. Bij Zalando zag ik een paar cowboy laarzen in de uitverkoop en die heb ik op de gok gekocht. Vorige week kreeg ik ze binnen en ze zijn prachtig!! Ik ben er zo blij mee en ze zitten ook heerlijk. Echt een top aankoop.
Komend weekend ga ik met Meylin (een collegaatje) ook shoppen in Amsterdam en dan hoop ik een mooie spijkerbroek met wijde pijpen te scoren. Dat staat denk ik ook heel leuk met cowboy laarzen eronder.

Hier werd ik blij van
Pfoe dat zijn zoveel dingen haha! Ik probeer sinds het begin van 2020 positiever te zijn en minder te stressen. Als ik bijvoorbeeld s'avonds een keer laat naar bed ga en dan zie dat ik nog maar 6,5 uur slaap heb dan raak ik niet meer helemaal in de stress maar beloof ik mezelf dat ik de volgende dag eerder ga slapen. Dat soort dingen lijken klein, maar voor mij konden ze altijd heel stressvol zijn.
Een aantal dingen waar ik de afgelopen dagen blij van werd: de zon die af en toe doorbreekt, nieuwe planten in huis, Indy die komt knuffelen, Queer Eye kijken, met mama naar een tentoonstelling en de nieuwe sushi afhaal vlakbij werk.

Muziek
Blinding Lights van The Weekend is mijn favoriete nummer van dit moment. Ik hoor hem vaak op de radio dus ik ben denk ik ook niet de enige hier in Nederland haha. Daarnaast luister ik op werk vaak naar Binaural Beats. Daar wordt je heel gefocust van en ik vind dat het echt goed werkt. 
Guilty pleasure
Queer Eye is zeker weten mijn guilty pleasure van dit moment haha! 5 homo's die mensen make-overs geven is echt geweldig om te zien. De Fab-5 zoals ze worden genoemd zijn zo grappig en leuk. Heerlijk om te kijken na een lange werkdag of als je je even down voelt.

Workout
Sinds het begin van 2020 probeer ik weer drie keer in de week te sporten en dat gaat erg goed. Ik merk dat ik veel motivatie haal uit het feit dat ik half maart naar Curacao ga en daar wil ik graag bikini-ready voor zijn ;) Daarnaast kreeg ik dus ook veel motivatie van de documentaire CHEER en afgelopen zondag heb ik mijn abonnement bij Fit For Free uitgebreid met lessen. Vanavond staat zumba op de planning en morgen yin yoga. Ik ben vooral naar de yogales erg benieuwd! Het zou heel chill zijn als het echt ontspannend werkt, want ik merk dat ik eens in de week gewoon behoefte heb aan rust en ontspanning.
Snack
De bananenpannenkoekjes zijn nog steeds favoriet haha! Maarrr sinds de paaseieren weer verkocht worden heb ik een nieuw element aan mijn pannenkoekjes toegevoegd. Ik leg er een melk en puur eitje op voordat ik de pannenkoekjes opwarm. De chocolade eieren smelten dan op de pannenkoeken en dat is zoooo lekker!

Wat zijn jullie favorieten van dit moment? 

2 opmerkingen

  1. Heel leuk om je favorieten te zien. De laarzen zijn echt heel tof!

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!
Thank you for your comment!