Kleding verkopen op de Ijhallen + Tips

 Op 24 juli stond ik voor het eerst samen met Julia op de Ijhallen om kleding te verkopen, en daar wil ik jullie vandaag wat meer over vertellen :)

De Ijhallen is een markt in Amsterdam-Noord (op het NDSM terrein) dat ongeveer om de twee weken wordt georganiseerd. Het is een markt waar van alles wordt verkocht: antiek, woonaccessoires, speelgoed, elektronica, maar het grootste gedeelte van de markt bestaat toch wel uit mensen die hun kleding, schoenen en tassen aanbieden.

"Okee leuk", dacht ik de eerste keer dat we de markt bezochten, "maar die kleding zal dan wel allemaal lelijk, oud en vol met gaten of vlekken zitten". Ik was dus nogal sceptisch maar dit bleek nergens voor nodig te zijn, want de meeste kleding en accessoires zagen er nog prima uit. Wat mij ook direct opviel was de hoeveelheid jongeren die een kraam huurde op de markt en de goedkope prijzen. Het meeste werd verkocht voor prijzen tussen de 1 en 10 euro en de kleding die werd verkocht was zeker niet oubollig of lelijk. Vooral merken als H&M, Zara, Bershka ect. worden veel verkocht.

Ik was dus aangenaam verrast en we hadden het zo naar ons zin op de markt, dat Julia en ik besloten om zelf ook eens met onze kleding daar te gaan staan. Zodoende reden we op 24 juli om half 8 s'morgens het NDSM terrein op. De hele dag door hadden we goede aanloop en best veel mensen waren geïnteresseerd in de kleding die we verkochten. Dat maakt het natuurlijk leuk en daardoor ging de tijd ook snel. We hebben nooit langer dan 10 minuten stilgezeten en goed verkocht :)
Het was een erg geslaagde dag en we gaan zeker vaker een kraam huren op de Ijhallen. In de zomer staan de kramen buiten en in de winter binnen. Ik heb nog geen ervaring met de markt in de winter, maar als je in de zomer staat en het weer is goed (zoals bij ons) dan is de sfeer ook erg goed en vermaak je je prima op zo'n dag. 

Nog even wat tips
Als je naar de markt gaat om te shoppen:
-Neem dan vooral veel kleingeld mee
-Neem zonnebrand mee want er is geen schaduw
-Neem een grote tas of meerdere plastic tassen mee om je aanwinsten in te vervoeren
 -Draag goede schoenen, want het terrein is best groot
-Neem je eigen lunch mee, want het eten dat wordt verkocht op de markt is best duur

Als je op de markt gaat verkopen:
-Neem vooral ook veel kleingeld mee, vooral 1 euros en 50 centen
-Neem pen/papier/tape mee als je briefjes met prijzen op wilt hangen
-Neem kledinghangers mee. Op de markt kun je een balk huren voor 2 euro, deze kun je op je kraam hangen (zie foto's hierboven) en zo kun je de kleding wat beter laten zien. 
-Neem plastic zakjes mee om de verkochte kleding in te doen
- Neem een krukje of stoeltje mee (die kan je daar eventueel ook huren), want als je je borg terug wilt dan is het de bedoeling dat je op de markt blijft staan tot half 5. Af en toe zitten is dan best fijn.
-Neem zonnebrand want er is geen schaduw (ik spreek uit ervaring haha)
- Verkoop GEEN designer items tenzij je er natuurlijk echt van af wilt, want de prijzen zijn erg laag en mensen dingen al snel af. Ik vond dit soms best lastig en vervelend, vooral toen ik een mooi paar Vans verkocht voor 3 euro. Dat is natuurlijk erg weinig, maar anders raak je ze op deze markt gewoon niet kwijt. Er zijn zelfs mensen die tot het uiterste gaan en minder dan een euro bieden. Persoonlijk vind ik dat echt belachelijk, respectloos tegenover de verkoper en het is naar mijn idee ook niet het doel van deze markt. Het is juist leuk dat jij andere mensen blij maakt met je kleding en dat je er zelf nog een zakcentje aan overhoudt, zo is het een win win. Ik heb mensen die 25 cent boden voor 2 paar shirts dan ook gewoon geweigerd ;) 
- Neem je eigen lunch mee en veel water, want je bent best veel bezig en daarom kan je niet altijd weg van de kraam. Ook is het zonde om je net verdiende geld uit te geven aan een broodje, nietwaar? ;) 
- Ohja! Als je met een auto het terrein op rijdt dan is het eigenlijk de bedoeling dat je daarna niet meer het terrein verlaat met die auto. Wij werden namelijk afgezet door Julia's moeder en die mocht met een uitzondering (en veel gedoe) nog het terrein af en wij zijn aan het einde van de dag met het openbaar vervoer terug gegaan. De meeste mensen laten hun auto achter hun kraam staan tot ze aan het einde van de dag weer vertrekken. 


Het is een leuke ervaring om op de Ijhallen kleding te verkopen en ik kan het dus zeker aanraden zolang je niet teveel geld verwacht voor je kleding ;) Het is in ieder geval een prima manier om je kledingkast op te ruimen, want aan het einde van de dag mag je alle kleding dat je niet mee naar huis wilt nemen op de markt achterlaten en wordt het gerecycled. 

Een kraam huren op de Ijhallen kost tussen de 25 en 35 euro (+5 euro borg).
Meer info kun je vinden op de website.

De volgende markt is 13-14 augustus 2016, zie ik jullie daar? :D

8 opmerkingen

 1. Jaa super leuk! Ben heel benieuwd de 14e.. inderdaad handig om veel kleingeld mee te nemen, daar had ik nog niet aan gedacht! De tassen had ik wel al bedacht haha :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. jaaa wordt gezellig :D Kijken of we wat leuke dingen kunnen scoren ~

   Verwijderen
 2. Wat leuk! Ik heb dat dit jaar ook gedaan en ik vond het leuk maar ook super vermoeiend. Heb je veel verdiend?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh leukk! Ga je het vaker doen denk je? Ik vond vooral het naar huis reizen met de overgebleven kleding zwaar :P En ja heb wel prima verdiend. Niet heel veel maar in ieder geval het geld van de kraam eruit gehaald

   Verwijderen
 3. Wat leuk! Ik heb dat dit jaar ook gedaan en ik vond het leuk maar ook super vermoeiend. Heb je veel verdiend?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Pff, van die mensen die 25 cent gaan bieden op dingen die veel meer waard zijn. Ik zou ook weigeren, hoor!

  Liefs :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja toch, slaat echt nergens op. Dan heb je ook geen respect voor de mensen die de kleding hebben gemaakt vind ik.

   Verwijderen
 5. Ahh super leuk!! Ik was daar een tijd geleden ook en ik vond het heel gezellig daar.

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!
Thank you for your comment!