Boedapest Reisverslag - Dag 3

 Tijd voor een verslag van dag 3 in Boedapest, daar ben ik persoonlijk wel weer aan toe na zo'n regenachtige dag. Pfff, ik hoop zo dat het snel weer beter weer wordt, want dit is echt dramatisch. Maar goed, op de derde dag in Boedapest bezochten we het 'oude gedeelte', oftewel: Boeda.

 We begonnen onze dag bij de Matyas kerk op de Bruchtheuvel. 
De kerk is vaak overgenomen door verschillende volken en is voor verschillende doeleinden gebruikt, zoals bijvoorbeeld een moskee toen de Turken het land hadden bezet. 
Het met mozaïek bedekte dak vind ik echt prachtig~ 
 Eindelijk kon ik mijn nieuwe zomerjurk aan :D
Mooi uitzicht over Pest 
 De achterkant van de Matyas kerk
 Hoe schattig is dit autootje <3  
 Nadat we een tijdje hadden rondgelopen in het oude deel was het tijd voor de lunch. Ijskoffie, bier en uiensoep in een broodkom :) 
 Na de lunch vervolgde we onze weg langs vele schattige en vooral kleurrijke huizen. Dat was voor mij het grootste verschil met Pest: de stijl van de huizen. De kleuren maakten het allemaal wat vrolijker :)
 S'avonds aten we pasta en daarna vertrokken we richting de boulevard. Er stond namelijk een boottocht over de Donau rivier op het programma. 
 Aan het begin van de boottocht begon het ineens te regenen. Even dachten we dat het tripje letterlijk in het water zou vallen, maar gelukkig werd het na zo'n 20 minuten droog en konden we alsnog genieten van de verlichtte stad. 
Eenmaal thuis nog even nagenieten met een glaasje wijn en de foto's van die dag bekijken. 

Hierna komt er nog één reisverslag van de vierde (en laatste) dag online, ennnn ik heb een kleine verassing voor jullie ;) 

Elke keer als ik de foto's terug zie verlang ik weer naar het mooie weer, het ontdekken van een nieuwe stad en het relaxte gevoel van geen verplichtingen. Ik heb nu wel vakantie maar toch voel ik nog een bepaalde druk om te presteren. Misschien dat dat veranderd als ik volgende week hoor of ik geslaagd ben :) Spannende tijden haha~

Fijne avond allemaal!

3 opmerkingen

 1. Die foto's van de boottocht zijn mooi! Leuk dat jullie zo'n tocht gemaakt hebben zeg :D

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha ik had echt 6000 foto's gemaakt en dit waren de enige drie die niet heel erg bewogen waren ;) Ik kan zo'n boottocht echt aanraden als een stad het aanbied, dan zie je alles in een heel ander licht (letterlijk haha). De boottocht van Parijs bijvoorbeeld is ook altijd heel mooi <3

   Verwijderen
 2. het is daar zoooo pretty *___* en je jurkje is echt SO CUTE <3

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!
Thank you for your comment!