Mijn laatste (onverwachte) stage week


Afgelopen vrijdag nam mijn afstudeerstage een onverwachte wending, iets waar ik zelf behoorlijk van schrok en wat ik totaal niet zag aankomen. Het is (weer eens) niet zo'n gezellige blogpost, maar dit nieuws wilde ik toch graag met jullie delen :)

Vrijdag 6 mei 2016 
Het was al een tijdje bekend dat één van mijn docenten langs zou komen bij het bedrijf waar ik stage loop voor een evaluatie gesprek. Ik had met deze docent al eerder contact gehad en haar toen op de hoogte gesteld van de moeizame communicatie tussen mij en mijn stagebegeleider. Ze was gelukkig heel begrijpend en wilde mij graag helpen tijdens het gesprek als het op een discussie zou uitlopen.

Naar mijn idee kon het gesprek twee kanten op gaan.
A) Mijn stagebegeleider zou lovend over mij spreken, waardoor het zou lijken alsof ik mij aanstelde en al de drama verzon.
B) Mijn stagegeleider zou aangeven wat ze niet goed vond gaan en vervolgens wat ik anders zou willen zien.

Het gesprek begon redelijk normaal maar nam al snel een vreemde wending:
"Ik heb er even over nagedacht en besloten dat ik (en het bedrijf), Eva de laatste maand van haar stage niet meer kan begeleiden. Ik heb alle begeleiding die ze kon krijgen gegeven, maar ik zie geen vooruitgaan. Ik denk dat het HBO-niveau gewoon te hoog gegrepen is voor haar"
BOEMMM! De docent en ik keken elkaar met open mond aan. "Wtf", dacht ik alleen maar. Dit had ik niet zien aankomen.

Mijn docent probeerde mijn stagebegeleider nog van mening te veranderen maar dit had weinig zin, voor haar was de keuze al gemaakt. De argumenten die ze gaf om niet meer met mij te willen samenwerken waren niet sterk. Één keer was ik te proactief geweest en alvast bij een klant naar binnen gegaan omdat mijn stagebegeleider een half uur te laat was. We konden elkaar toen niet bereiken en ik dacht dat ze misschien al binnen was. Dit heeft ze me kennelijk nooit vergeven (en ik snap nog steeds niet wat het probleem was). Het andere argument was dat ik haar bedrijf teveel schade aan heb gericht door veel spellingfouten, het langzaam oppakken van taken, teveel ziek zijn, en dat ik mij niet aan de afspraken heb gehouden.

Voor de rest heb ik maar met half oor geluisterd, want ik wilde zelf nog maar één ding weten: wat gaat er nu gebeuren met mijn afstuderen?
Gelukkig kwamen de docent en mijn stagebegeleider uiteindelijk op de overeenkomst dat ik de laatste maand (van 16 mei tot 17 juni) zelfstandig aan mijn onderzoek en stageverslag ga werken en daarnaast geen werk meer zal verrichten voor het bedrijf.

Wat een bizarre situatie.... Vooral die vrijdagavond was ik vooral erg boos dat het zo is gelopen. Ik probeerde met alles wat ik had deze stage tot een goed einde te brengen en netjes de dagen af te ronden, en nu neemt zij gewoon het voortouw en maakt daar een einde aan. Ik voel me echt aan te kant gezet, weggebonjourd.
Mijn laatste stageweek zit er alweer bijna op en nu heb ik vrede met de beslissing. Ik heb ook geen zin  meer om tijd en energie te stoppen in iemand die vind dat mijn niveau onder MBO is en dat ik niks kan handelen (zoals ze nog heel gezellig in een mailtje naar de docent had gestuurd achteraf). Deze laatste 4 weken ga ik mij vol op het onderzoek storten en hopen dat school meewerkt met deze beslissing.

Ik zal jullie op de hoogte houden :)

6 opmerkingen

 1. Nou lekker dan! Gelukkig maar dat je docent erbij zat zeg, en dat je je gewoon op je onderzoek mag gaan concentreren :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. jaaa ik was echt zo blij dat zij er was! Ze heeft me ook echt goed bijgestaan :)

   Verwijderen
 2. OMG wat een gek mens O_O voor mij klinkt het alsof ze enorm jaloers op je is om een of andere reden. ze is sowieso ook onprofessioneel dat ze te laat komt en dan word ze boos omdat JIJ het gaat oplossen voor haar?! wttttf XD dat wijf spoort niet. mja deed ze al niet vanaf het begin eh!? >__< good riddance lol. succes met je onderzoek <3 (oh, wat je te veel onderzocht, doen mensen onder mbo niveau toch ook LOL?!)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. haha jaa ik snap ook echt niet waar het vandaan komt en de argumenten gaan vaak nergens over (behalve de spelling dan :P) dus op zich is het ook wel goed zo. Nog een maand extra was waarschijnlijk voor beide van ons te veel geworden. En thankkss <3 ook nog voor het verspreiden van de enquete!

   Verwijderen
 3. Nou ja zeg, dat zijn een beetje Amerika praktijken. Mijn zusje loopt daar nu stage en vertelt dat iedereen ineens ontslagen kan worden. Echt belachelijk. Ik heb natuurlijk geen flauw idee hoe je in de praktijk bent, maar je bent niet voor niets zo ver gekomen in je studie! Ik vind het enorm flauw. En je doet je best. Sterkte meid!

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!
Thank you for your comment!