Drie dagen in Porto

 
Op donderdag 5 oktober vlogen Maikel en ik, samen met Ineke, Ton, Ria & Hans naar Porto. We hadden een avondvlucht en kwamen rond 21:00 aan in ons appartement. Die avond zijn we lekker op tijd gaan slapen om de volgende ochtend fris op pad te gaan. 

Wat meteen opviel toen we de volgende ochtend het centrum in liepen, was dat veel gebouwen waren versierd met gekleurde tegeltjes. Dat geeft zoveel sfeer! 
Schattige steegjes met allemaal gekleurde huisjes, en godzijdank ook wat schaduw want het was 30 graden. Veel warmer dan normaal in oktober, meestal is het dan rond de 22 graden. 
Pastel de Nata hoort er natuurlijk ook bij. Dit kregen we als snack tijdens de fietstour. We reden met een gids en andere toeristen door de stad langs verschillende hoogtepunten. Ik vond zelf de afdalingen nogal eng haha! Soms waren de straten zo stijl. Omhoog was gelukkig wel goed te doen omdat we een elektrische fiets hadden. Zo'n fietstour is altijd leuk omdat je dan de stad op een andere manier leert kennen en je krijgt nieuwe informatie. 
Één van de stops van de fietstour was bij het Station van Porto. Dit station ziet er van buiten niet bijzonder uit, maar van binnen is het prachtig beschilderd en versierd met (je raadt het al) tegeltjes. 
Na de drie uur durende fietstocht waren we allemaal toe aan ontspanning en vooral wat te drinken. Wat beter dan een lekker glas Sangria. In Porto hebben we de witte Sangria helemaal ontdekt. Heerlijk fris als het zo warm is. Die avond zijn we nog heel gezellig uit eten gegaan en omdat het ook in de avond warm bleef konden we op een terras dineren. Ik heb daar geen foto's van, maar het was heerlijk!
De volgende dag begonnen we met een bezoek aan één van de highlights van Porto. De Livraria Lello. Deze boekwinkel is bekend geworden doordat het gerucht gaat dat J.K. Rowling hier inspiratie heeft opgedaan voor de Harry Potter boeken. Dat is vooral terug te zien aan de trap die midden in de boekwinkel staat. Het is vrij klein en er zijn veel andere toeristen dus lekker relaxt rondkijken zit er niet echt in. Maar het is wel een prachtig pand, met glas in lood en zeker dat magische gevoel dat aan Harry Potter doet denken. 
De tweede verdieping van de boekwinkel.
Ik moest natuurlijk ook een foto op de trap :)
Na het bezoek aan de Livraria Lello hebben we nog een stukje door Porto gelopen in de richting van Tramlijn 1. Deze tram gaat namelijk naar het strand en bovendien is het een antiek trammetje wat ook weer leuk is om in te rijden. 
Het strand in Porto is niet een strand waar je de hele dag op een bedje gaat liggen. Het is ook niet één lang strand maar steeds kleine stukjes zonder enige vorm van horeca of toiletgebouw. Na nog een kilometer lopen kwamen we één strandtent tegen en die was afgeladen met mensen (logisch als iedereen hier ook op uitkomt). Het was lastig om een tafeltje te bemachtigen maar de aanhouder wint en de rest van de middag hebben we heerlijk relaxt drankjes gedronken en geluncht aan de zee. 
Toen we naar huis gingen hadden we zo geen zin om weer een kilometer te lopen in de hitte en met de tram te gaan, dat Maikel voor een Uber ging kijken. En wat blijkt: Uber is mega goedkoop in Porto en super goed geregeld! Wat een uitvinding :) Binnen de kortste keren waren we weer terug in het appartement.
In Porto uit eten gaan zonder reservering is (zo hebben we gemerkt) vrijwel onmogelijk. We zijn op zaterdagavond zeker 6 restaurants binnengelopen maar nergens was er nog plek. Dit was wel frustrerend, maar gelukkig vonden we uiteindelijk toch nog een restaurant waar ze tapas maakten. Toch ook weer lekker gegeten :)
Op zondag hadden we in eerste instantie geen plannen, maar ik wilde nog wel graag een porthuis bezoeken. Ik bedoel, je kunt toch niet naar Porto gaan en dan GEEN porthuis bezoeken!? Zodoende vonden we een audiotour bij Taylor's porthuis en met de Uber was dat prima te bereiken. 
Tussen alle portvaten. 
Ik vond de Audiotour ideaal want je kunt lekker op je eigen tempo rondlopen. Bovendien was het binnen lekker koel. Ik heb echt wel veel geleerd over port dus dat is heel leuk. 
De tuin van Taylor's. 
Bij de tour hoorde ook een kleine proeverij. Ook dat vond ik heel leuk. Port is zo lekker! En je proeft ook echt wel verschil tussen de verschillende soorten. 
Eenmaal weer terug in het centrum van Porto hebben we nog even gewinkeld en liepen we langs deze prachtig versierde kerk. 
Deze keer hadden we het beter aangepakt voor het diner. Maikel had gereserveerd bij een restaurant met een Braziliaanse keuken. We hebben daar heerlijk gegeten. 
Het toetje van Maikel en Hans was ook een hoogtepunt, dat was ZO lekker! Ik kan niet eens meer precies zeggen wat het was haha, maar ik was sceptisch en had het niet genomen en had later spijt haha. 

Zo kwamen drie volle dagen in Porto snel op zijn einde. Maandagochtend vroeg vlogen we weer naar Nederland. Ik heb enorm genoten! Het was zo relaxt en gezellig en omdat het nog zo warm was voelde het als een verlenging van de zomer. Porto is ook echt een gezellige, sfeervolle stad. Het is niet zo groot dus je kunt veel in een lang weekend zien en het eten/drinken is er heerlijk!

Fijn weekend allemaal! xx

Geen opmerkingen

Bedankt voor je reactie!
Thank you for your comment!