Japanreis: Tokyo TeamLab Planets & Tsukiji fishmarket

Het is inmiddels alweer een maand geleden dat we terug zijn gekomen uit Japan. Ik had tijdens de reis een verslag bijgehouden op Polarsteps en daardoor voelde het eerst een beetje dubbel om hier dan nogmaals het verslag te typen. Maar achteraf gezien vind ik het ook stom als deze mooie reis niet wordt vastgelegd op mijn blog. Dus bij deze begin ik nu toch met het maken van het reisverslag. 

Te beginnen bij het vertrek op 7 mei vanaf Schiphol. Eindelijk was het dan zover! Ik was nerveus en excited tegelijk en kon niet wachten om in Tokyo te landen. Maar daarvoor moest er eerst een lange reis gemaakt worden. Na behoorlijk wat vertraging en een overstap in Zuid-Korea kwamen we op 8 mei om 22:00 s' avonds aan in ons hotel. We hadden ongeveer 24 uur gereisd (veel langer dan gepland) en waren helemaal gesloopt. Het enige dat we gedaan hebben is nog ergens snel een hapje eten en daarna zijn we direct naar bed gegaan. 
Uitzicht vanaf onze hotelkamer. 
Eerste avondmaal in Japan: Oyakodon (rijst met ei en kip) en Karaage (gefrituurde kip).
De volgende ochtend (9 mei) begonnen we meteen met het bezoek aan het Teamlab Planets museum. Ik had deze tickets vooraf al gekocht omdat het een populair museum is. De tentoonstelling is dan ook erg bijzonder. Je loopt door verschillende ruimtes die allemaal op een manier de zintuigen prikkelen. Bijvoorbeeld zoals de foto hierboven: daar liepen we door een donkere kamer die gevuld was met water. Het water had allemaal kleuren en projecties van vissen. Als je de vissen aanraakte met je voet of hand dan spatte die uiteen in allemaal kleuren. Heel bijzonder en leuk. Ook was er een kamer met allemaal reflecterende bollen en stoom, en een kamer vol met geurige bloemen. Het was bijna niet vast te leggen op camera dus we hebben vooral gewoon genoten van het museum zelf. 

Toen we uit het museum kwamen zijn we naar de Tsukiji vismarkt gegaan. Deze buitenmarkt loopt door een wijk en heeft allemaal stalletjes met, je raad het al, vis. Maar dan ook echt ALLES wat je met vis kan bedenken: kruiden, gedroogde vissen, verse sashimi en sushi, geroosterd, gebakken, alles. Het was leuk om door de kleine straatjes te lopen, de kraampjes te bekijken en een snack te eten. 
We hebben heel veel verschillende drankjes uit de drankmachines gehaald (die staan overal in Japan), en deze melkthee was één van mijn favorieten. 
Na de Tsukiji Vismarkt zijn we naar Shibuya gegaan. Het beroemde kruispunt blijft leuk om te zien. Vanuit de Tsutaya waar we koffie dronken zagen we ook een groepje die aan het Mariokarten waren op de straat. Dat zag er echt komisch uit. 
Toen we door de straten liepen zagen we deze winkel vol met GachaGacha machines. Dat zijn gokmachines waar je een paar honderd yen in gooit, en waar dan een poppetje of sleutelhanger uit komt. De verslaving ervan is dat je wilt proberen om alle soorten van een bepaalde reeks te krijgen, maar dat is natuurlijk ook de gok die je waagt iedere keer als je weer geld in de machine gooit. Je weet nooit wat er uit komt. Natuurlijk hebben wij ook een gokje gewaagd ;) ik kreeg een sleutelhanger van het poppetje dat je hieronder ziet, een soort vogeltje. Heel schattig haha!
Tijd voor het diner! Ik wilde niet langer wachten met sushi eten, dus dat hebben we gedaan haha! Heerlijk!!
Alsof we op onze eerste dag in Tokyo nog niet genoeg hadden gedaan, zijn we na het diner nog naar de Sensoji tempel vlak bij ons hotel gelopen. Dit is ook de tempel waar we uitzicht op hebben vanaf onze hotelkamer. Het was er heerlijk rustig zo laat op de avond.
Bij bijna iedere tempel kun je je Fortune inzien door een klein bedrag te schenken.
 Als je een goede voorspelling hebt dan neem je het blaadje mee naar huis. Als de voorspelling slecht is dan knoop je het aan één van de daarvoor bestemde lijnen bij de tempel. Op die manier zal de god van de tempel er dan voor zorgen dat de slechte voorspelling ongedaan wordt gemaakt. 
Gelukkig hadden wij allebei een goede voorspelling :)
Onderweg naar het hotel kochten we nog een toetje: Taiyaki. Een wafel gevuld met vanille room (je hebt ze ook met rode bonen vulling en chocolade ect.). Echt zo lekker!

Zo sloten we onze eerste dag in Tokyo af. Met 30.000 stappen op de teller, hele vermoeide voeten maar wel een voldaan gevoel ;) 

2 opmerkingen

Bedankt voor je reactie!
Thank you for your comment!