Daytrip to Oxford

 
Tijdens ons verblijf in Londen hebben we ook een dagtrip naar Oxford gemaakt. Met de Interrailpas was het reserveren van de trein en de plekken super makkelijk. Ook het inchecken ging goed omdat er standaard iemand bij de poortjes van het perron staat om je eventueel te helpen. De treinen in de UK zijn mooi en modern. Ruime zitplaatsen, schone toiletten, ruimte voor bagage (ook grotere koffers) en er is bijna altijd catering aan boord. 

Na ongeveer een uur kwamen we in Oxford aan. Ik had gehoord dat de universiteit van Oxford (die verspreid zit over verschillende gebouwen in de stad) mooi is, maar de hele binnenstad van Oxford was de moeite waard! Het was wel een regenachtige dag, maar dat droeg alleen maar bij aan de sfeer. Ik kreeg echt Harry Potter vibes haha! 

Last minute hadden we een stadstour geboekt en dat was een goeie keuze! Je hebt tours die gratis zijn en als je het na afloop een leuke tour vond dan kun je de gids een fooi geven. Wij hebben in Berlijn zo'n soort tour gedaan en dat was heel goed bevallen. De gids daar had echt passie voor het rondleiden en uitleg geven en ook nu maakte onze gids in Oxford er een leuke, interessante tour van. 
De Radcliffe Camera vond ik zelf het mooiste gebouw in Oxford. Hier wordt ieder jaar de openingsceremonie voor de nieuwe studenten van de universiteit van Oxford gehouden. 
We hebben ook veel locaties gezien waar scenes van de Harry Potter films zijn opgenomen. Zoals de foto hierboven; daar werden de scenes opgenomen van de ziekenboeg. Toen Harry in de tweede film zijn arm brak tijdens een zwerkbal wedstrijd kwam hij op deze ziekenboeg terecht :)
Zo ziet het gebouw er van binnen uit. Dit wordt in het dagelijks leven gebruik als kapel waar nog steeds diensten worden gehouden en is ook onderdeel van de universiteit van Oxford. 
Zoals je ziet heb ik niet heel veel foto's van Oxford. Dat komt door de harde regen. We konden gelukkig af en toe ergens eventjes schuilen, maar het was verder een druilerige dag. Ondanks de regen heb Oxford wel als een erg leuke en sfeervolle stad ervaren. Het is er levendig met studenten en veel leuke cafeetjes, boekwinkels en vooral prachtige gebouwen. Wie fan is van Harry Potter moet zeker een bezoek brengen aan Oxford! Maar ook als je geen fan bent is het nog steeds echt de moeite waard om te bezoeken en de stad te ontdekken met een gids. 

Fijn weekend allemaal! Xx

Geen opmerkingen

Bedankt voor je reactie!
Thank you for your comment!