Kleine plannen/beloftes voor de 2e helft van 2020

 
Uitgebreid koken
Het lijkt me zo leuk om een traditie te beginnen van een zogenaamd "Sunday Dinner". Ik lees vaak dat mensen dan met vrienden of gewoon als koppel uitgebreid koken, de tafel mooi dekken en dan met een muziekje op de achtergrond lekker de hele avond gaan dineren. Wij eten eigenlijk altijd op de bank voor de tv. Dat vind ik op zich prima, want het is lekker makkelijk, maar ik mis soms wel het aan tafel eten. Lijkt me goed om dat, om te beginnen, eens per week te gaan doen. Straks in de herfst kunnen we dan stoofpotjes maken of een uitgebreide ovenschotel! Ik zie het al helemaal voor me haha!

Slaapkamer make-over
Nu dat de woonkamer redelijk compleet is (op wat kleine decoratie na) is het tijd om te gaan focussen op een nieuwe project. De keuken staat hoog op onze lijst, maar daar zullen we echt eerst voor moeten sparen. Dat gaat dit jaar dus niet meer gebeuren. Een wat kleiner en minder duur project is de slaapkamer. Die willen we verven, een matching dekbedovertrek, misschien een nieuw matras en verder vooral opruimen en planten uitzoeken die kunnen overleven met weinig licht. Het doel: een fijne, rustige kamer. Vanaf oktober wordt het rustig qua afspraken dus kijken of we er dan mee aan de slag kunnen.  

Wandelen
Dit spreekt wel redelijk voor zich denk ik haha. Als de bladeren verkleuren vind ik het heerlijk om te wandelen door Elswout. Na het wandelen voel ik me ook altijd heel fris en energiek. Toen mijn fiets vorige week stuk was (of naja, mijn zadel was gestolen) heb ik een aantal dagen van en naar werk gelopen. Dat is ongeveer 30 minuten heen naar kantoor en 30 minuten terug naar de bushalte. Ik voelde na 2 dagen al dat ik fris op kantoor aankwam en als ik naar huis liep kon ik goed alles van de werkdag in mijn hoofd afsluiten. Dat wil ik vol blijven houden voor zo'n 2 dagen in de week.

Vroeg opstaan
Na de vakantie was ik begonnen met om 6 uur opstaan zodat ik rustig kon ontbijten en daarbij wat kon lezen, een Youtube video kon kijken of gaan bloggen. Dat beviel me eigenlijk heel goed, alleen is het de afgelopen week een beetje in het water gevallen omdat ik toen alleen thuis was en dan slaap ik slecht. Ik pakte dan s'ochtends dat extra uurtje, maar moest daardoor wel weer haasten voor werk. Vanaf komende week wil ik het 6 uur opstaan weer oppakken. 

Lekkere dingen bakken
Voor mijn verjaardag heb ik een stel ovenwanten, speculaas vormpjes en wortelcakemix gekregen van de Dille&Kamille. Ik hou zo van die winkel! En ik hou ook van bakken. Laatst had ik weer eens kaneelbroodjes gemaakt en dat smaakte naar meer. Ik wil graag het komende half jaar meer gaan bakken; boord, cake, taart, ect. Als het teveel is om zelf op de eten kan ik het altijd uitdelen op werk of aan vrienden en familie geven :) 

Herfst/Winter garderobe ordenen
Hoewel het pas eind september officieel herfst wordt en er ook nog een vakantie naar Curacao op de planning staat, zit ik al mijn najaarsgarderobe te plannen. Ik zal daar sowieso nog een aparte blogpost over schrijven. Maar ik ben van plan om de Lonneke-methode te gaan volgen. Dat is een speciale manier van het indelen van je kast zodat je s'ochtends binnen een minuut een outfit bij elkaar hebt. Daarbij hoort ook het opnieuw uitzoeken van je kast en dat vind ik altijd leuk om te doen. Nu al zin om daar aan te beginnen ;)

Hebben jullie nog dingen die jullie de laatste maanden van 2020 graag willen oppakken en uitvoeren? 

2 opmerkingen

  1. Hele leuke plannen. Ik loop ook graag van en naar het station.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wt fijne plannen zijn het.
    Veel succes der mee ☺��

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!
Thank you for your comment!