Weekendje Antwerpen #2

 Na een goede nachtrust waren we helemaal klaar voor de tweede dag in Antwerpen. We begonnen met een heerlijk ontbijt bij Tartine. Ze hebben hier verschillende ontbijt menu's waarbij je voor één bedrag een ju d'orange, koffie of thee, een croissant, twee broodjes en 3 soorten beleg naar keuze krijgt. En dat is slechts het basis ontbijt haha! Mama had de wat luxere versie en daar zat ook nog een gekookt ei en yoghurt bij, maar dat was bijna te veel.

 Met een goed gevulde buik gingen we na het ontbijt op stap. Eerst met onze bagage naar het station om die in een kluisje te doen en daarna liepen we weer richting het centrum. De Meir mag dan alleen maar uit winkels bestaan, de architectuur van de gebouwen is prachtig in deze straat.
 Ook in en rondom de Markt zijn de huizen zo mooi in oude stijl bewaard gebleven. 
 Het was weer een prachtige dag dus moest er één en ander aan foto's worden gemaakt ;)
 Één ding dat op mijn bucketlist voor dit weekend stond was het eten van een Belgische wafel. We moesten wel even Googlen want sommige tentjes hadden wel wafels, maar dat waren dan meer van die supermarkt varianten met een beetje slagroom erop. Ik wilde wel een ECHTE verse wafel eten haha.
Uiteindelijk kwamen we uit bij Crème de la Crème en daar ben ik zo blij om! De wafels werden hier vers voor ons neus gemaakt en je kon kiezen uit heerlijke toppings zoals kersen met chocolade saus en aardbeien met witte chocolade saus <3 we kozen alle drie voor de laatste optie en het was echt heerlijk!
Helemaal happy met mijn Belgische wafel 😁
Helaas ging de tijd super snel en was het na de wafel alweer tijd om richting het station te lopen. De treinreis van ongeveer 3,5 uur ging gelukkig best snel. 
Ik zou jullie nog een foto laten zien van de chocolaatjes die we gekocht hebben bij The Chocolate Line. Rechts zien jullie de tasjes waar de bakjes chocolade in zitten, ik hou echt van dit soort luxe verpakkingen. Vaak bewaar ik ook dit soort tasjes om ze dan ergens in huis tentoon te stellen haha!
Anyway! Links zien jullie de chocolaatjes die we gekozen hebben. Er zit van alles tussen: gingerbread, honeycomb, appel, framboos, yuzu... En ze zijn allemaal super lekker!
Zo'n weekendje vliegt dan toch wel heel snel voorbij... Maar het was wel weer erg gezellig! Mama zei al dat ze hier graag een traditie van maakt, om één keer per jaar met zijn drieën een weekendje weg te gaan, en ik vind dat een heel goed idee! Wie weet waar we volgende jaar heen gaan, maar het zal sowieso weer gezellig worden :)

Fijne dag allemaal! Xx

5 opmerkingen

 1. I see you had a perfect weekend in Antwerpen!
  xx from Bavaria/Germany, Rena
  www.dressedwithsoul.com

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuke foto’s. Ik vind de architectuur van Antwerpen ook erg mooi. Een mooi weekend hebben jullie gehad.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoe meer ik zie, hoe meer ik vind dat ik er toch echt een keertje heen moet.

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!
Thank you for your comment!